Vánoční období v naší školce

Před Vánocemi nastal v mateřské školce pro naše děti kouzelný čas. Společně jsme se na tyto svátky klidu a pohody připravovali. S dětmi jsme vyráběli nepečené cukroví. Děti si vyráběli piškotové jednohubky, které potom namáčeli do čokolády. Pro děti to byla nevšední činnost, která se jim velmi líbila.

DSCN4175

V předvánočním čase jsme samozřejmě nezapomněli na vánoční tradice. S dětmi jsme kromě zmiňovaného „pečení“ rozkrajovali jablíčka, abychom viděli hvězdičku. Zapalovali jsme i svícínky ze skořápky ořechů, které jsme dostali při návštěvě sýpky v Ludéřově. Lodičky jsme pak pouštěli po vodě a nakonec jsme neopomněli ani lití „olova“, u nás lití vosku. Další tradicí bylo i házení papučí, to abychom se dozvěděli, kdo z dětí odejde na základní školu – všichni, kdo házeli se těšili z toho, že špička ukazovala na Drahanovice 🙂 .

DSCN4646

DSCN4652

A nakonec co by to bylo za Vánoce bez vánoční nadílky? Čekali jsme na Ježíška a brzy jsme zjistili, že se čekání vyplatilo. Děti našli pod stromečkem spoustu her – Lego duplo pro děvčata, magnetická stavebnice Magformers pro chlapce, několik autíček, panenka, ale také hry k procvičování dopravní výchovy a ročních období. Radost z dárečků nám nezkazilo ani to, že venku nebyl sníh 🙂 .

DSCN4723

Protože všichni víme, že k Vánocům patří i spousta jídla a sladkostí v podobě cukroví, rozhodli jsme se, že uděláme radost i ostatním. Vyrazili jsme proto na procházku do lesa, kam jsme přinesli dobroty – tvrdý chleba a rohlíky i zvířátkům, abychom i jim udělali hezké Vánoce.

IMG_1174

Více fotografií zde.

Comments are closed